Start

Het ontstaan van de SV de Paasberg

Via deze site kunt u kennismaken met de rijke historie van de vereniging. In het rechtermenu, onder Historie, staat van boven naar beneden een overzicht vanaf het prille begin tot 2009. Klik op een link om meer over een periode te lezen.

De historie van de vereniging gaat terug tot in de 20e eeuw, om precies te zijn 1909. Destijds werd de Arnhemse voetbal- en atletiekvereniging “Hertog Hendrik” opgericht. Later zou daar ook GOVA (Giro Ontspanningsvereniging Arnhem), opgericht in 1956, bijkomen. Een fusie tussen beide verenigingen betekende het ontstaan van de SV de Paasberg. Sinds 2 februari 2009 bestaat de vereniging 100 jaar.

Een groot deel van de teksten en foto’s komt uit de Jubileumuitgave van 1999, toen de vereniging 90 jaar werd. Daarnaast is er veel materiaal en informatie verkregen via Joop Bergsma (PDF), erevoorzitter van Hertog Hendrik en Hans Mom, erelid en oud-bestuurslid GOVA. Ook via Gretha Zweers, die jarenlang het clubblad verzorgde, is de nodige informatie verkregen. In de teksten zijn diverse links aan de onderwerpen gekoppeld waardoor er nog meer informatie kan worden gegeven.

Veel kijk- en leesplezier!!

Deze site is gemaakt door Wim van Koppenhagen